16 juli 2019
09:50

Stureby SK

Referat: Rödsle BK - Stureby SK

I den andra gruppspelsmatchen i årets Gothia Cup väntade Aupertrevliga Rödsle BK från Oskarshamn. Vi inleder med rejäl energi och skapar ett jätteläge efter bara 10 sekunder men stolpen står i vägen för ett tidigt ledningsmål. Första fem minuterna är också riktigt bra där vi trycker tillbaka motståndarna och även hittar vägar fram. I de avgörande momenten är vi dock för plottriga eller slarvar lite. Det slås en passning för mycket, hörnor seglar iväg i vinden - och vi har kort sagt inte rätt kvalitet i det sista momentet.

Andra halvlek blir en underbar kamp mot ett frenetiskt kämpande Rödsle BK där vi har extremt mycket boll på motståndarnas planhalva men inte riktigt klarar av att ta oss hela vägen till de stora chanserna, och när vi väl har lägena så tar vi inte avslut, utan lägger över ansvaret på någon annan.

Matchen slutar 0-0 och vi kan inte göra annat än att skicka all kredd till motståndarna som visade hur långt det går att komma genom att kämpa som ett lag och göra sitt allra yttersta tillsammans. För vår egen del bygger vi vidare på fint tålamod och fortsatt fina spelmönster och kombinationer. Vi blickar nu vidare mot en avslutande match i gruppen mot Lillehammer och ser sedan framför oss alla möjligheter i slutspelet. 11 matcher avklarade, sex kvar till slutmålet...